Terugblik 2019

 

De Vlega-gehaktbal van Distrivers en Agraservice Lindenhols was de grote winnaar van de Cross Over Innovatie Challenge (XIC) 2019. Naast deze innovatie waren de applicatie Stervensdruk en de Medspray genomineerd.

 

De prestigieuze prijs werd uitgereikt tijdens het XIC-diner waar bedrijven, overheden en scholen uit de regio Zwolle aan deelnamen.

 

De Innovaties

 

De Vlega-bal

De Vlega-gehaktbal is een gehaktbal met eiwitten van de veldboon en 30% minder vlees. Zo krijgen de cliƫnten van zorginstellingen een gezonde eiwitrijke gehaktbal op hun bord, maar met minder vlees.

 

Stervensdruk

Stervensdruk is een app waarin uitvaartwensen digitaal vastgelegd kunnen worden. Je kunt er je wensen ten aanzien van je uitvaart in vastleggen, maar ook zaken als je testament en je wachtwoorden voor digitale toepassingen. Hiermee ontzorg je je nabestaanden.

 

Medspray

Medspray ontwikkelde een speciale spraytechniek waarmee heel gericht gesprayd kan worden. Dit product is gemaakt voor de medische markt en gaat nu ook toegepast worden in de parfumindustrie.

 

Over de XIC-award

De Cross Over Innovation Challenge is een initiatief van Kennispoort Regio Zwolle, Health Innovation Park en Polymer Science Park. Het doel van deze challenge is het stimuleren van samenwerking en innovatie tussen verschillende branches. De beste cross-over innovatie wordt tijdens het XIC-event beloond met de XIC-award.