Terugblik 2014

In 2014 vond de eerste editie van de Cross-over Innovation Challenge plaats. Deze editie werd gewonnen door Maangroup met het product Spiderplug. De spiderplug is een netje waarmee potgrond te binden is. Dit zorgt ervoor dat overpotten gemakkelijker gaat. Wij spraken André Jansen, directeur van Maangroup, over zijn deelname aan het XIC en de ontwikkelingen die het bedrijf sindsdien heeft doorgemaakt.

 

Spiderplug is het resultaat van een samenwerking tussen Maangroup en Horticoop. Hoe is de samenwerking tot stand gekomen?

We werkten als Maangroup al langer samen met Nederlands grootste potgrondleverancier Horticoop. Dat is dus geen uitzondering geweest. Het is wel zo dat wij dóór deze samenwerking tot het product Spiderplug zijn gekomen. We zochten samen naar manieren om potgrond te kunnen binden. Vanuit die vraagstelling is er gekeken naar nieuwe mogelijkheden om dit te kunnen realiseren. De Spiderplug is hier het resultaat van.

 

Waarom deed je mee aan het XIC 2014?

Een aantal jaren geleden bracht Kennispoort een boekje uit over innovatie. In het kader van dit boekje werden wij benaderd voor een interview. Naar aanleiding van dit contact is er op een later tijdstip gevraagd of wij aan de eerste editie van de Cross-over Innovation Challenge deel wilden nemen. Hier stonden wij voor open en daarbij was het uiteindelijke resultaat dat we de prijs ook hebben gewonnen.

 

Heeft Maangroup na het produceren van de Spiderplug nog verder geïnnoveerd?

De spiderplug was een netje waarmee potgrond te binden is. Gebaseerd op deze samenwerking hebben wij een nieuw product ontwikkeld namelijk de Growcoon. Daarbij is de vorm en kleur anders en hebben wij ook zelf de verkoop in handen. Op die manier kunnen wij nog beter kijken hoe dit product verder ontwikkeld kan worden.

 

Wat heeft het winnen van het XIC voor jou en jouw onderneming betekend?

Het winnen van het XIC heeft voor ons waarde gehad. Tijdens vergaderingen en bijeenkomsten wordt blijk getoond wanneer er wordt gesproken over de XIC-award. Het is dan ook zeker de moeite waard geweest om mee te doen aan de challenge.

 

Meer informatie over de Maangroup in de in 2014 gemaakte video:

 

Zelf ook een goed idee? Geef je dan voor 13 juli 2018 op voor de Cross-over Innovation Challenge 2018.